top of page
רקע.png
רקע.png
פורום.png

מפגשי הפורום מהווים מרחב לשיח יוצר מציאות ומוזמנים לקחת בו חלק כל אשת ואיש חינוך אשר מעוניינים בכך.

מפגשי הפורום מתקיימים אחת לכשלושה שבועות ומתפרסמים בעמוד הפייסבוק של הקרן לעידוד יוזמות חינוכיות, כמו גם בפלטפורמות נוספות ברשת החברתית.

רקע1.png

במפגש הבא (10): ד״ר אפרת מור

פורום האטה 10- ד״ר אפרת מור2.png
רקע2.png

מפגש שני של פורום האטה בחינוך עסק במפגש האישי-מקצועי של משתתפי הפורום עם עולם ההאטה.

 

עמית נויפלד הציג את המונח 'מינימליזם מחשבתי' וחיבר אותו לעולמות החינוך הקונבנציונאלי הבנקאי, המבקש להעביר ולהספיק חומר בעומס ודוחק. אריק מנדלבאום, מנהל ביה"ס משעולים, הקריא מבחר משירי החינוך שלו, המביאים את לב המנגינה והתוכן של האטה בחינוך.

 

שיח בחדרי דיון עסק בשאלות כמו - מה זה חינוך והאטה בשבילי? כשאני מדבר/ת על חינוך והאטה, למה אני מתכוונ/ת? מההם נושאים שלדעתכם הפורום צריך לקדם? והסתיים במדיטציה משותפת שהעביר אריק מנדלבאום.

הלימוד הפנימי

שיריו של אריק מנדלבאום

מצגת מפגש שני

מפגש ראשון | 26.4.20

מפגש ראשון של פורום האטה בחינוך עסק בעצם יציאתו לעולם של המושג החדש. במפגש ארחנו את עמית נויפלד, מייסד תנועת ההאטה בישראל, אשר סקר בקצרה את שורשיה ומטרותיה של התנועה.

 

ד"ר נעמה צורן, נציגת גישת רג'יו אמיליה בישראל, הציגה את הקשר בין האטה וגישת רג'יו אמיליה, דרך מבט על מערכת היחסים המצמיחה בין פעוט למבוגר משמעותי.

 

ד"ר אורית פרנפס הציגה את החיבור בין האטה ללמידה מתוך תנועת החיים בה היא מתמחה וד"ר ענת שפירא לביא הציגה את הקשר בין האטה ולמידה בית מדרשית. לאחר הפאנל התקיים שיח פתוח של משתתפי הפורום.

חומרים להורדה:

חומרים להורדה:

האטה ולמידה בית מדרשית

האטה ולמידה

מתנועת החיים

מושג הזמן בגישת רג_יו אמיליה

המפגש הרביעי עסק במעבר מהממד הרעיוני לפרקטיקות האטה בשדה החינוך. המפגש כלל פאנל פרזנטציות קצרות של נשות ואנשי חינוך שפיתחו ומיישמים פרקטיקה של חינוך אטי בבתי החינוך בהם פועלים ולאחר מכן שיח שאלות-תשובות:

 

נאילה אללה חביב - מנהלת גן מדריכה מחוזית לחינוך סביבתי בקדם יסודי מרצה  בנושאי סביבה וקיימות לקדם יסודי. בוגרת תכנית הקרן לעידוד יוזמות חינוכיות, מפתחת ומובילת יוזמת שותפות ומעורבות דרך ערבסקה.

 

קרן ירושלמי - מורה ורכזת אנגלית בביהס המגינים בחולון. בדרך לתואר שני בניהול יזמות חברתיות בשנת תשפ"א.

מובילה שיעורי תאטרון אנגלית וספרות אנגלית לתלמידי היסודי. מרצה במכללת סמינר הקיבוצים בתחום ההשתלמויות ובמכללת תלפיות מלמדת יצירתיות בכיתה של המאה ה21. בוגרת תכנית הקרן לעידוד יוזמות חינוכיות, מפתחת ומובילת יוזמת 'למידה מרווחת'.

 

נועה שי - אמנית- ציירת ופסלת. מלמדת אמנות בביהס יסודי, בחט״ב ובמגמת אמנות בתיכון , מדריכה קורסי פיסול למבוגרים, מנחה בהשתלמויות מורים בשיטת הסטודיו הפתוח. 

 

דני יוגב - אבא לשניים. אוהב לדבר. וגם גינון.. מחנך בביה"ס א.ד.ם וסביבה בקיבוץ געש. יזם חינוכי. מנחה מורים וצוותי חינוך בשילוב גישת מונטסורי בחינוך ציבורי. בעל תואר שני במדעי המוח וד"ר בפיזיולוגיה. 

 

צמרת הראל כנות - מרצה חוקרת מעצבת. עובדת במכון הטכנולוגי חולון הפקולטה לעיצוב,סמינר הקיבוצים הפקולטה לחינוך, ובית הספר היסודי בן גוריון גבעתיים. עובדת על התפר בין אדריכלות וחינוך , התמחות: יחסי עיר וילדים.

דני יוגב

צמרת הראל כנות

קרן ירושלמי

נאילה אללה חביב

נועה שי

במפגש שלישי של פורום האטה בחינוך ארחנו את הסופר, הפילוסוף ואיש החינוך דני לסרי. ד"ר ענת שפירא לביא ודני לסרי ערכו שיח ספונטני מול קהל, מתובל בשאלות מהקהל.

 

השיח נשען על טקסטים שונים של דני לסרי ועל תפיסותיו הייחודיות בנוגע להאטה בחינוך דרך חינוך דיאלוגי וחתרני, הנשענות על התפיסה כי האטה זה לא עניין של מהירות, זה עניין של איכות.. זה להיות נוכח בעשייה שלי. זו תנועה פנימית שבאה לידי ביטוי בעולם

מצגת האטה מפגש שלישי

דני לסרי

מפגש רביעי | 27.7.2020

מפגש שלישי | 26.6.20

רקע2.png

חומרים להורדה:

חומרים להורדה:

מפגש שני | 21.5.20

מפגש חמישי

המפגש החמישי עסק בתיאור פרטי וכללי של האטה בחינוך.
המפגש הזמין את כולנו "לתאר לעצמינו" חינוך איטי. לתת ביטוי לחשיבה ולתחושות שלנו על האטה בחינוך. איך זה נראה, איך זה מרגיש, איך זה נחווה – כתלמידים, כמורים, כמנהלים, כהורים. חינוך איטי יכול לקבל ביטוי ברמה המערכתית, הבית-ספרית, הכיתתית, וברמת הפרט. 
לאחר שיתוף בחדרי שיח, התכנסה המליאה להקשיב ולהגיב לשני רעיונות, "תמונות עתיד", של חינוך אטי בישראל. עמית נויפלד הציג מודל רדיקלי של קיצור משך שנות הלימודים במהלך שעל פניו יכול להיתפס כהאצה, אבל טומן הזדמנויות להאטה עמוקה.
ד"ר ענת שפירא לביא הציגה מהלך של "החסרת" ציונים ובגרויות ממערכת החינוך ובניית מערכת המושתתת על אמון ואוטונומיה ובדרך זו מאפשרת האטה כוללת ומקום למגוון ולהתפתחות ברמה המקומית.
משתתפי המפגש הוזמנו להמשך דיון במודלים שהצוגו ובמודלים נוספים בקבוצת פייסבוק חדשה שנפתחה גם למטרה זו.

מפגש שישי

מפגש שישי של פורום האטה בחינוך, התמקד בנקודת המבט של מנהלי בתי ספר יסודיים, בהשתתפות שני מנהלים מעוררי השראה –אורה קוגלר, מנהלת יוצאת של בית הספר אדם סביבה בגעש. אורי אלסר מנהל בית הספר דמוקרטי בעמק בנהלל.
בהמשך לשיח על האיכויות המשמעותיות שהאטה מאפשרת, כפי שאמר לנו דני לסרי, במפגש פורום קודם של האטה בחינוך: "האטה היא לא עניין של מהירות, היא עניין של איכות", מפגש זה היה הזדמנות מצויינת לדבר על איך לקדם איכויות בחינוך באמצעות האטה, בפועל, בבתי-הספר, בידיעה ואמונה שבידי המנהלים נתונה אוטונומיה מסויימת והכח להוביל גישות מיטיבות בחלקת האלוהים שלהם.
אורה קוגלר ואורי אלסר הציגו את נקודת מבטם על האטה סביב הגישות שהם מובילים בבית-הספר שלהם, והתקיים שיח סביב הדברים שהתעוררו.

מפגש שביעי | 20.1.21

האטה וחווית הרשות בחינוך

בהשתתפות נונה אורבך - מנהלת קבוצת 'ביקורי סטודיו', אמנית, מורה לאמנות ומטפלת באמנות

 

המפגש כלל הרצאה של נונה אורבך בנושא חווית רשות בחינוך, שהומחש דרך דוגמאות מהשטח - צילומים, סרטונים וסיפורי מקרה מעולם האמנות, הסטודיו הפתוח וגישת רג'יו אמיליה.

"מהי חוויית הרשות? זו חוויה רגשית שאנו זוכים לקבל מזולת משמעותי כאשר אנו פועלים, עושים ויוצרים. זו ההתכוונות ממישהו חיצוני אלי, ההשתקפות הנאמנה שלנו כפי שאנו תופסים את עצמנו או כמי שהיינו רוצים להיות. במובן העמוק זו חוויה של קבלה ואישור על עצם היותנו, שכן כך אנו חשים אהובים ונוכחים גם בעיני זולתנו." מתוך: "סטודיו טוב דיו", הוצאת רסלינג, עמוד 18 ,נונה אורבך, 2019.

חומרים להורדה:

חווית הרשות | נונה אורס

מפגש שמיני | 3.3.2021

מפגש פורץ דרך בשפה הערבית

השתהות והתבוננות בקרב אנשי חינוך בחברה הערבית - בהשתתפות ד"ר איזאבל רמדאן, מרצה במכללת אורנים, מרכזת פרויקטים חינוכיים, מרצה ומדריכה צוותים חינוכיים

 

המפגש התקיים בערבית, מלווה בתרגום סימולטני לעברית.

המפגש כלל הרצאה קצרה של סלווא דיאב שחשפה את רעיונות ההאטה בחינוך ואת תרשים המושגים המארגן של הגישה.

בהמשך, התקיימה הרצאתה של ד"ר איזאבל רמדאן ממכללת אורנים, בנושא זהותם המתבוננת של אנשי חינוך בחברה הערבית.

מצגת פתיחה מפגש 8 |

האטה בחינוך בערבית

التمهّل والتأمّل الداخلي لدى التربويين في المجتمع العربي

andrik-langfield-0rTCXZM7Xfo-unsplash.jp
bottom of page